MŇAM čokoládový zákusok

Tento koláč zvládne aj malé dieťa. Jedinou nevýhodou je, že deň vopred treba pripraviť šľahačku, ktorá musí v chladničke odstáť aspoň 12, ideálne 24 hodín. Naopak - veľkou výhodou je, že je NEUVERITEĽNE CHUTNÝ a určite sa podarí.  Celý postup sme nafotili, takže - nechajte sa viesť obrázkami :)

Potrebujeme:

Na cesto:

- 4 vajcia

- 300g práškového cukru

- 4 PL oleja

- 8 PL vlažnej vody

- 200g polohrubej múky

- 1 prášok do pečiva

- 120g mletých orechov

Na krém:

- 3 šľahačky (smotana na šľahanie)

- 100g čokolády

- kakao a kokos na dozdobenie.

 

Ako na to:

Deň vopred si uvaríme 3 šľahačky s čokoládou. Miešame, kým nezačne bublať. Necháme vypustiť pár bubliniek a odstavíme z ohňa. Za občasného miešania necháme vychladnúť a odložíme do chladničky aspoň na 12 hodín.

       

Na druhý deň:

Oddelíme bielka od žĺtkov. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom (najlepšie ručným šľahačom).

       

K nim pridáme olej, vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva a zomleté orechy. Vymiešame.

    

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a ten opatrne vmiešame do pripraveného cesta. Nie šľahačom! Pomaly otáčame varechou tak, aby sme bielky vmiešali do cesta, ktoré bude "nadýchané".

       

Plech na pečenie vymastíme a vysypeme múkou. Na plech vylejeme cesto a rovnomerne ho rozotrieme.

       

Dáme do vyhriatej trúby. Pečieme cca 15 min. pri 180 stupňoch Celzia.

Zatiaľ si vyšľaháme šľahačku, ktorú sme si deň vopred pripravili. Šľahačom šľaháme dovtedy, kým nie je taká hustá, že pri otočení hore dnom sa pevne drží v nádobe.

    

Šľahačku vyklopíme na vychladnuté upečené cesto a rovnomerne ju rozotrieme.

       

Vrch môžeme posypať obyčajným kakaom, strúhaným kokosom, alebo nastrúhanou čokoládou. Necháme ešte na 1-2 hodinky stuhnúť v chladničke a koláč je hotový.

    

Zaručene si oblížete prsty, taký je mňam. DOBRÚ CHUŤ.